Adriana Banásová Rôzne

Chystáte sa v závere týždňa na kúpalisko či výlet? Pozrite si, či vám počasie neprekazí plány

Hoci sa nám vzhľadom na predošlé upršané dni či nižšie denné teploty zdalo, že leto už skončilo, opak je pravdou. Záver týždňa bude teplý – letný.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa v závere týždňa na kúpalisko či výlet? Pozrite si, či vám počasie neprekazí plány
Zdroj: TASR

Ak ste mali v pláne výlet či nebodaj kúpačku, vybrali ste si správny čas. Koniec týždňa a víkend sa budú niesť v znamení letných teplôt a prevažne slnečného počasia.

V piatok na vás čaká teplota 29 až 31 stupňov Celzia a len málo oblačnosti. „Ťažítko“ do ruky vám tento krát netreba, nakoľko bude fúkať len 1 až 3 m/s.

Sobota bude podobná. Najvyššia denná teplota vystúpi na 30 až 32 stupňov Celzia. „Fúkať bude prevažne juhovýchodný vietor rýchlosťou 1 až 3 m/ sekundu, v nárazoch 4 až 8 m/s,“ uvádzajú odborníci zo SHMÚ.

Záver víkendu bude veľmi horúci. Teploty sa v nedeľu vyšplhajú na 29 až 34 stupňov Celzia. Cez deň bude prevažne jasno až polojasno. „Ojedinele sa môžu vyskytnúť pri časom zväčšenej oblačnosti prehánky alebo búrky,“ dodáva SHMÚ.

Ak ste sa teda počas víkendu rozhodli využiť letné teploty na návštevu kúpalísk, určite tak urobte. Budúci víkend by zatiaľ podľa predpovede SHMÚ taký teplý byť nemal.

ilustračná foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM