Tlačové správy

Chcete bývať v novom a lepšom? So stavebným sporením vám to pôjde ľahšie

Bývanie už od nepamäti patrí k základným ľudským potrebám. Keďže predstavuje jednu z najdrahších investícií v živote človeka, jeho zabezpečeniu alebo skvalitňovaniu je potrebné venovať patričnú pozornosť.

Ilustračný obrázok k článku Chcete bývať v novom a lepšom? So stavebným sporením vám to pôjde ľahšie
Zdroj: Dnes24.sk

Oboznámme sa preto so stavebným sporením, vďaka ktorému sa môžete na kúpu, výstavbu alebo obnovu svojho bývania dôkladne pripraviť, alebo si ho dopriať hoci aj hneď.

Výhodne si nasporte

Mechanizmus stavebného sporenia v PSS, a. s., funguje jednoducho, spravodlivo a bezpečne. Predpokladom pre využívanie tohto systému je uzatvorenie zmluvy o stavebnom sporení. Môže tak urobiť ktokoľvek starší ako 18 rokov, pričom vrchná hranica veku sporiteľa nie je stanovená. Sporiť môžu aj rodičia pre svoje deti a zmluva pre dieťa do jedného roka je úplne zdarma. PSS, a. s., zhodnocuje vklady na účtoch stavebného sporenia výhodným úrokom. Každý kto sporí, má nárok na štátnu prémiu. Aj v tomto roku je jej maximálna výška 66,39 €. Zaujímavá je tiež garancia úspor. Zákonná ochrana nasporených a zhodnotených prostriedkov na účtoch stavebného sporenia siaha až do výšky 100 tisíc €.

Nech sa páči úver

Ak ale chcete riešiť kúpu alebo výstavbu nového bývania, nasporené prostriedky by vám na to zrejme stačiť nebudú. Preto je primárnym cieľom stavebného sporenia získanie nároku na stavebný úver. Jeho výhodou je nízky a počas celej doby splácania nemenný úrok. Od prvej splátky až po poslednú. Navyše, stavebný úver do výšky 50 tisíc € získa stavebný sporiteľ aj bez založenia nehnuteľnosti, bez dokladovania výšky svojich príjmov a manželia aj bez ručiteľa. Dodáme len, že na stavebný úver má po splnení vopred stanovených podmienok zákonný nárok úplne každý stavebný sporiteľ. V prípade, že budete potrebovať financie na zmenu svojho bývania skôr, ako získate nárok na stavebný úver, môžete siahnuť po niektorom z medziúverov. A PSS, a. s., vám požičia na bývanie dokonca aj bez predchádzajúceho sporenia.

Ďalšie výhody pre vás

Klienti Prvej stavebnej sporiteľne oceňujú individuálny prístup a tiež ústretovosť a flexibilitu obchodných zástupcov PSS, a. s., ktorí majú možnosť online komunikovať s bankou a sprostredkúvať platby prostredníctvom mobilných platobných terminálov. Stretnúť sa s nimi môžete prakticky kdekoľvek, podľa vlastného želania, hoci aj doma vo vlastnej obývačke. Zoznam a kontakty na obchodných zástupcov nájdete na www.pss.sk. Ďalšou výhodou je možnosť telefonických konzultácií na čísle** 02/58 55 58 55**. Nesmieme zabudnúť ani na Kartu výhod. Vďaka nej môžu klienti PSS, a. s., nakupovať stavebné materiály a služby vo viac ako 400 predajniach na území celého Slovenska zo zľavou až 40 %!

Tip pre vás
Uzatvorenie prvej zmluvy o stavebnom sporení Junior extra v Prvej stavebnej sporiteľni pre deti až do 18 rokov počas júna 2015 (v tarife JE) je bez poplatku – nestojí vôbec nič.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM