Tlačové správy

Biela pastelka 2015: Pod pomoc nevidiacim sa podpísal aj obľúbený hokejista Michal Handzuš

V piatok 25. a v sobotu 26. septembra môžete aj vy prostredníctvom zbierky Biela pastelka 2015 pomôcť nevidiacim a slabozrakým ľuďom. Stačí, ak dobrovoľníkom v uliciach prispejete do zapečatenej pokladničky.

Ilustračný obrázok k článku Biela pastelka 2015: Pod pomoc nevidiacim sa podpísal aj obľúbený hokejista Michal Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk

Odmenia vás spinkou v tvare pastelky, ktorej pripnutím vyjadríte svoju podporu ľuďom so zrakovým postihnutím. Pomôcť môžete už teraz poslaním SMS s ľubovoľným textom v hodnote 2 € na číslo 820 v sieti všetkých operátorov alebo vkladom na účet 4030016204/3100. Ambasádorom zbierky v tomto roku je slovenský hokejový reprezentant Michal Handzuš.

Zbierku Biela pastelka organizuje Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska už od roku 2002. Jej tradičným podporovateľom je herec Marián Geišberg, ktorý sa aj tento rok stane hlasom Bielej pastelky v rozhlasových a TV spotoch.

Cieľom zbierky je pomôcť ľuďom s ťažkým zrakovým postihnutím viesť samostatný život, v ktorom môžu študovať, pracovať, športovať, založiť si rodinu. Aj vďaka vašim príspevkom odborníci bezplatne pomáhajú nevidiacim a slabozrakým pri výbere pomôcok, učia ich čítať a písať Braillovo písmo, chôdzu s bielou palicou či pracovať na počítači, ktorý hovorí. Ľuďom so zrakovým postihnutím na celom Slovensku poskytujú pomoc i priamo u nich doma.

Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska si tiež uvedomuje dôležitosť prevencie. V materských školách po celom Slovensku realizuje celoročne skríningové merania zamerané na včasné odhalenie vývinových porúch zraku detí. Môže tak zabrániť rozsiahlemu poškodeniu ich zraku vo vyššom veku. V roku 2014 odborníci takto vyšetrili viac ako 7 600 detí.

Tento rok sa Biela pastelka nesie v hokejovom duchu. Ten prináša aj dražbu originálnych hokejových predmetov od Michala Handzuša a ďalších známych slovenských hokejistov ako Marián Hossa, Zdeno Chára či Tomáš Tatar. Výťažok dražby bude venovaný na konto Bielej pastelky. Viac sa dozviete už čoskoro na www.bielapastelka.sk. Od 17. septembra si môžete tiež zakúpiť špeciálny puk s podpisom Michala Handzuša a podporiť tak sumou 9 € ľudí so zrakovým postihnutím. Automat na predaj pukov – pukomat nájdete v obchodnom centre Eurovea na Pribinovej ulici v Bratislave do konca septembra.

Hlavné podujatie Bielej pastelky sa koná v piatok 25. septembra pri OC Eurovea v Bratislave. Aj vy môžete zažiť niečo zo života nevidiacich a slabozrakých. Aspoň na okamih. Nebudú chýbať ukážky z výcviku vodiacich psov, jazda na dvojmiestnom bicykli vhodnom pre zrakovo postihnutých či možnosť napísať si ľubovoľný text v Braillovom písme. Podujatie podporia tiež známe osobnosti, s ktorými si môžete zasúťažiť v rôznych hokejových disciplínach. Programom vás bude sprevádzať speváčka a moderátorka Kristína Prekopová.

Ďalšie informácie o zbierke nájdete na www.bielapastelka.sk alebo na Facebooku www.facebook.com/bielapastelka.

Dajte v piatok 25. a sobotu 26. septembra najavo svoju podporu nevidiacim a slabozrakým pripnutím spinky. Ďakujeme.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Biela pastelka 2015
4
Galéria
Biela pastelka
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM